CHP Bursa Osmangazi İlçe Başkan Adayları Cemile Boncuk, Cengiz Çelikten, Halil Karaer ve Sinan Nergiz,On TV'de Can Ertan'ın konuğu oldu.
Haber Giriş Tarihi: 01.12.2019 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2019 14:27
Kaynak:
Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Seçim süreçlerinin nasıl gittiğiyle ilgili konuşan Cemile Boncuk; “Çok canlı gidiyor. Çok adaylı bir süreç bundan dolayı da memnunuz şuan da. Çalışmalar devam ediyor, 30 Kasım’da ise bitecek.14 Aralık kongre tarihi.” dedi.
Süreçle ilgili bir diğer isim Cengiz Çelikten ise şunları söyledi; “Süreç şuan için tüm arkadaşlarım adına başarı diliyorum çıktıkları yolda. Ayın otuzu delege seçimlerimizin son günü. Bu sürece kadar çalışmalarımız arzu ettiğimiz gibi güzel bir şekilde geçti. Mümkün olduğunca kimsenin kalbini kırmamaya kimseyi incitmemeye çalıştık. Önümüzdeki süreç ayın otuzu son gün. Kükürtlü mahallemizde delege seçimimiz olacak. Şu an için muhtemelen 2 büyük mahalle kaldı, ufak mahallelerden 4 tanesi kalmış olması lazım. Çünkü bugün bir 6 mahalle gibi bir mahallemiz daha yapıldı. Dediğim gibi bunlarda inşallah güzel geçer. Demokratik bir seçim olsun istedik yani demokrasinin doğru olduğu bir seçim süreci olsun istedik. Tüm arkadaşlarım adına hayırlı olsun. “
Güzel bir delegasyon seçimi olduğunu söyleyen Halil Karaer şunlara değindi; “Sorunlar olmuyor mu? Mutlaka oluyor. Ama sorunların olması seçim yapılmasının güzelliğini gölgelemiyor. Seçim yapılıyor bu partide diğer kitle partilerde olmayan bir şey yapılıyor. Üyeler özgür iradeleriyle gidiyor oy kullanıyor. Delege seçiyorlar. Ve o delegelerle gidecekler, özgür iradeleriyle başkan seçecekler. Diğer kitle partilerinde olmayan çok güzel bir şey bu. Seçim oluyor. Genel gidişatı gölgeleyecek sorunlar değil.”
Sinan Nergiz ise şu şekilde konuştu; “ Parti tüzüğümüze uygun olan iki yılda bir yapılan seçimlerimiz sekiz kasımda başladı. Gayet demokratik bir delege seçimleriyle devam ediyor. Bu anlamda 9 adayımız var Osmangazi’de. Ben onu da demokrasi anlamında bir avantaj olarak, başarı olarak görüyorum. Partide bu kadar aday olmasının da yani bu işe gönül veren insanların olması olumlu karşılıyorum. Tekrardan tüm adaylara başarılar diliyorum.“
“Kadın hakları konusunda da mücadele veriyorum”
Türkiye Kadın Hakları Meclisi’nin Bursa Temsilcisi olan Cemile Boncuk kendinden bahsederek konuşmasına şu şekilde devam etti: “Malatya da doğdum. Dağlar sizi delik delik delerim diye bir türkü vardı. Malatya türküsüdür ve benim doğup büyüdüğüm ve dedemden derlenmiştir. Annemin babası Bekir Yılmaz’dan derlenmiştir. Ben bu türkülerin içinde halaylarla,bulgur kaynatılırken,imece çalışmalarıyla,dayanışmanın,içinde köy enstitüsü mezunu öğretmen bir babanın yetiştirdiği bir birey bir Cumhuriyet kızıyım.Elbette ki Cumhuriyet Kadını olmanın bir borcu da vardı. Bu nedenle de aday olmam gerekiyordu. Ama geriye dönmek gerekirse hayatı hiçbir zaman izleyen olmadım, hayatın hep içinde yaşayan olmayı tercih ettim. Şuan da Cumhuriyet Halk Partisinin çok uzun süredir içinde olmamın dışında sürdürdüğüm bir takım çalışmalarımız da var. Türkiye Kadın Meclisleri’nin Bursa temsilcisiyim. Ve orada gösterdiğimiz direniş ve mücadeleyi çok önemsiyorum. Çünkü maalesef ortalama her gün neredeyse birden fazla kadının öldürüldüğü, katledildiği, cinayete kurban gittiği,ve işte kravat takarak, kibar konuşarak, elleri önünde bağlayarak, tahrik oldum diyerek, indirimler alarak gerçekten hak ettiği cezaları failleri almadığı bir süreci yaşıyoruz ne yazık ki. Cumhuriyet HalkPartisi’nde görev alalı çok uzun yıllar oldu gerçekten. Ama sandıkta başladım diyebilirim. Yani üye olmanın dışında tabii ki sandık görevliliği, sandık çevresi sorumluluğu, okul sorumluluğu, mahalle sorumluluğu, derken ilçe yöneticiliği, derken ilçe eğitim sekreterliği, ve ilçe başkan yardımcılığı, ama bardak yıkamışlığımda var, bunu çok önemserim. Bütün bunların dışında çok önemsediğim bir şey var özellikle içinde bulunduğumuz koşullarda siyasetin içeriği ve şekli de değişmeye başladı. Yepyeni bir siyaset biçimi oluşuyor. Aslında bizde şimdiki çoklu adayın da bir anlamdan bunları etkilediğini düşünebiliriz. Yepyeni bir siyaset biçimi oluşurken elbette ki siyasetin yerel koşullara özgü araçlarını var etmek gerekiyor. O yüzden özellikle Osmangazi’de Bursa ölçeğinde ilk başlattığımız mahalle temsilciliklerinin kuruluş genelge hazırlanmasından kuruluşuna ve açılışına kadar bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Ve parti içerisindeki en önemli yaptığım çalışmalardan biridir diyebilirim.”
“İşte Osmangazi!”
Hedeflerinden bir bir bahseden Boncuk; “ Bir kere çok net bir hedefimiz var. Osmangazi’yi ve Bursa Büyük Şehri Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeciliği’ne kavuşturmak. Bu hedefe ulaşmak için elbette var olan yapıda bir takım değişiklikler, yenilikler ve farklılıklar yaratmak zorundayız. Bunun için de üç dört proje geliştirdik. Elbette daha sonrasında proje süresinde bunları daha da detaylandıracağız ama ana hatlarıyla söylemek gerekirse öncelikle üye yapısının güncellenmesi bu da ulaşılabilir üye anlamına gelecektir. Parti tüzüğü şu anda sıfırlayıp tekrar yapmaya müsait değil. Ama önümüzde bir kurultay süreci var. Bu arada belki tüzükle ilgili böylesi bir değişikliğinde tartışıldığını biliyoruz. Buna ilişkin bir şey gelirse elbette yeniden sıfırlayıp yapmak mümkün. Ama onun dışında bizim bir tek üyemizi kaybetmeden herkesi kazanarak,ama doğru kazanarak her birimizin enerjisini, birikimini doğru yönlendirerek, doğru konumlandırarak, dolayısıyla bu hedeflere ulaşmamız gerekiyor. Ulaşılabilir üyeliği sağladıktan sonra itiraz ettiğimizde her hangi bir şeye çok daha güçlü itirazlar, güçlü sesler çıkarabiliriz ve değiştirebiliriz. İşte Osmangazi diye bir projemiz var. Burada da özellikle Bursa’da yaklaşık yirmi ikiye yakın organize sanayi bölgesi var. Bunun ciddi bir kısmı Osmangazi’de. Bu Osmangazi’deki sanayi bölgesinde iş yerinin sahibi olan iş insanlarının birçoğu elbette Cumhuriyet Halk Partisine ya üyedir ya da sempatizandır veya oy veriyordur ya da ilgileniyordur. Dolayısıyla bunların kayıt altına alınması aynı zamanda partililerimizin onları çocukları veya ilgi gösteren diğer tüm yurttaşlarımızın özellikleri eğitimleri yetenekleri doğrultusunda kayıt altına alıp bir tür dayanışmayla en büyük sorunlarımızdan birisi olan Türkiye’deki, dünyanın da en büyük sorunlarından birisi işsizliğimize çözüm üretmek istiyoruz. İşte Osmangazi’nin özeti bu. Çünkü artık bilgisayar çağındayız yani gerçekten bir tuşla birçok bilgiye ulaşabilecek durumdayız. Aslında bunu vaat etmemiz gerekiyor. Bir başka projemizde şuan da Türkiye de ilk olacak. Osmangazi akademisi.bunun çok ciddi bir akademisyen üyemiz var. Dolayısıyla her alanda uzmanlaşmış spesifik alanda da uzmanlaşmış çok iyi dediğim gibi. Dolayısıyla bunlar parti içindeki bilgi eksikliklerini ya da niteliksel olarak yükseltmek için niteliğimizi yükseltmek lazım. Bu nedenle de kadın, erkek, genç, daha çok insanın siyasette var olmasını sağlamak önünü açmak anlamında. Çünkü adaylarda yetişmemiz gerekiyor. Çünkü seçildiğimde kesinlikle iki yılın bitiminde normal periyodik süreçten bahsediyorum. Asla bir daha aday olmayacağım.”
Can Ertan’ın ‘Nasıl bir ilçe yönetimi oluşturmak istiyorsun?’ sorusuna Cemile Boncuk; “Bir kadromuz var tabii ki paydaşlarımız var. Paydaşlarımızın her birinin zaten bütün bu projelerin hazırlanmasından itibaren birlikteydik. Dolayısıyla çok uzun zaman geçirdiğinizde artık birbirinizin geleceğe yönelik hedefleri ,amaçları, beklentileri ve tabi ideolojiniz hayata bakış açınız, siyaseti yapma biçiminiz bunların tamamının örtüştüğü paydaş bir yapımız var. Bütün bu yapının içerisinde avukat arkadaşımızda var, ev kadını arkadaşımız da var, doktor arkadaşımızda var, işçi arkadaşımızda var, yani bütün topluluğu temsil edebilecek bir niteliği özellikle Osmangazi yönetiminde sağlamak zorundayız ki tüm toplumu temsili yete ulaştırma anlamında elimizdeki araçları en etkili bir şekilde kullanalım.Osmangazi çok büyük bir kent aslında. Elli dört ilden büyük bir kent. Türkiye’nin beşinci en büyük ilçesi. Dokuz yüz bine yakın insan yaşıyor. Dolayısıyla bütün bunlar baktığın zaman gerçekten çok büyük veriler, büyük ölçekler, sorunlarda büyük. Bursa’nın genelde son yirmi yıldaki yönetsel farklılıklar nedeniyle yaratılan çok ciddi bir sorunları var ilave çok büyük sorunları var. Ancak Osmangazi bu şeyler içerisinde çok daha yüksek sorunlara sahip. Bir kere çok ciddi bir yapılaşma sorunumuz var, hava kirliliği sorunumuz var, çevre sorunlarımız var, ama trafik sorunumuz bunun çok daha üzerinde. Yani bunlar ana sorunlar ama biraz daha devam edersek eğitim sorunumuz var, sağlık sorunumuz var, otopark sorunumuz var, yani kentsel yaşama ilişkin bütün sorunları şuan da Osmangazi yaşıyor. Osmangazi’nin diğer tüm kentlerden çok önemli bir avantajı var. Aslında okuma yazma oranı yüzde doksanın üzerinde olan Türkiye’nin de çok ortalamasının üzerinde olan bir kent olmasına rağmen ve işsizlik de var tabii.” diye konuştu.
“Osmangazi’de seçimi neden kazanamadık?”
Sayın Cemile Boncuk seçimi kazanamamasını biraz da olsa kendisine bağlayarak; “ Bir kaybetmeden bahsediyoruz. Seçimi kaybettik çünkü bazı şeyleri gerçekten iyi yapamadık. İyi organize olamadık, iyi yönetemedik süreci. Ama bir şeyi gerçekten çok kötü yaptık. O da barışmayı çok kötü yaptık beceremedik, iletişimi çok kötü yaptık beceremedik, birbirimize kenetlenmeyi çok kötü yaptık beceremedik. Yani bir kayıpta koskoca kentin kaybında tekli bir faktörden söz etmemiz mümkün değil. Çok faktör vardı ama mutlak ve mutlak hepimizde sorunluyuz. Ben kendimi de sorumlu naklediyorum bu konuyla ilgili. Ve üzgünüz çok üzgünüz.Cumhuriyet Halk Partisi sol ve sosyal demokrat partidir. Bir kere bu yönüne dönmek zorundadır. Dolayısıyla bir il yönetiminin bir il başkanının kastettiğiniz bütün yönetimi diye temsilen ortaya koyarsa elbette evrensel sol ve sosyal demokrasi ilkelerini özümsemiş birisi olması gerekiyor. Öncelikle beklentimiz bu. İkincisi iletişim konusunda çok iyi olmasını bekliyoruz. Çünkü il başkanlığı dediğimiz zaman işçi kesimine işçiyi temsil eden insanlarla, kişilerle veya sendikalarla, veya STK’larla, veya herhangi grupsal oluşumlarla görüşmek durumunda ama iş verenle de aynı şekilde görüşmek durumunda. Bursa çok özel bir kent bu anlamda. Dolayısıyla aynı zamanda göreve geldiklerinde hani bu görevi sonuna kadar götürecek bir il yönetimi istiyoruz.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kongre tarihi ‘14 Aralık’
CHP Bursa Osmangazi İlçe Başkan Adayları Cemile Boncuk, Cengiz Çelikten, Halil Karaer ve Sinan Nergiz,On TV'de Can Ertan'ın konuğu oldu.
Seçim süreçlerinin nasıl gittiğiyle ilgili konuşan Cemile Boncuk; “Çok canlı gidiyor. Çok adaylı bir süreç bundan dolayı da memnunuz şuan da. Çalışmalar devam ediyor, 30 Kasım’da ise bitecek.14 Aralık kongre tarihi.” dedi.
Süreçle ilgili bir diğer isim Cengiz Çelikten ise şunları söyledi; “Süreç şuan için tüm arkadaşlarım adına başarı diliyorum çıktıkları yolda. Ayın otuzu delege seçimlerimizin son günü. Bu sürece kadar çalışmalarımız arzu ettiğimiz gibi güzel bir şekilde geçti. Mümkün olduğunca kimsenin kalbini kırmamaya kimseyi incitmemeye çalıştık. Önümüzdeki süreç ayın otuzu son gün. Kükürtlü mahallemizde delege seçimimiz olacak. Şu an için muhtemelen 2 büyük mahalle kaldı, ufak mahallelerden 4 tanesi kalmış olması lazım. Çünkü bugün bir 6 mahalle gibi bir mahallemiz daha yapıldı. Dediğim gibi bunlarda inşallah güzel geçer. Demokratik bir seçim olsun istedik yani demokrasinin doğru olduğu bir seçim süreci olsun istedik. Tüm arkadaşlarım adına hayırlı olsun. “
Güzel bir delegasyon seçimi olduğunu söyleyen Halil Karaer şunlara değindi; “Sorunlar olmuyor mu? Mutlaka oluyor. Ama sorunların olması seçim yapılmasının güzelliğini gölgelemiyor. Seçim yapılıyor bu partide diğer kitle partilerde olmayan bir şey yapılıyor. Üyeler özgür iradeleriyle gidiyor oy kullanıyor. Delege seçiyorlar. Ve o delegelerle gidecekler, özgür iradeleriyle başkan seçecekler. Diğer kitle partilerinde olmayan çok güzel bir şey bu. Seçim oluyor. Genel gidişatı gölgeleyecek sorunlar değil.”
Sinan Nergiz ise şu şekilde konuştu; “ Parti tüzüğümüze uygun olan iki yılda bir yapılan seçimlerimiz sekiz kasımda başladı. Gayet demokratik bir delege seçimleriyle devam ediyor. Bu anlamda 9 adayımız var Osmangazi’de. Ben onu da demokrasi anlamında bir avantaj olarak, başarı olarak görüyorum. Partide bu kadar aday olmasının da yani bu işe gönül veren insanların olması olumlu karşılıyorum. Tekrardan tüm adaylara başarılar diliyorum.“
“Kadın hakları konusunda da mücadele veriyorum”
Türkiye Kadın Hakları Meclisi’nin Bursa Temsilcisi olan Cemile Boncuk kendinden bahsederek konuşmasına şu şekilde devam etti: “Malatya da doğdum. Dağlar sizi delik delik delerim diye bir türkü vardı. Malatya türküsüdür ve benim doğup büyüdüğüm ve dedemden derlenmiştir. Annemin babası Bekir Yılmaz’dan derlenmiştir. Ben bu türkülerin içinde halaylarla,bulgur kaynatılırken,imece çalışmalarıyla,dayanışmanın,içinde köy enstitüsü mezunu öğretmen bir babanın yetiştirdiği bir birey bir Cumhuriyet kızıyım.Elbette ki Cumhuriyet Kadını olmanın bir borcu da vardı. Bu nedenle de aday olmam gerekiyordu. Ama geriye dönmek gerekirse hayatı hiçbir zaman izleyen olmadım, hayatın hep içinde yaşayan olmayı tercih ettim. Şuan da Cumhuriyet Halk Partisinin çok uzun süredir içinde olmamın dışında sürdürdüğüm bir takım çalışmalarımız da var. Türkiye Kadın Meclisleri’nin Bursa temsilcisiyim. Ve orada gösterdiğimiz direniş ve mücadeleyi çok önemsiyorum. Çünkü maalesef ortalama her gün neredeyse birden fazla kadının öldürüldüğü, katledildiği, cinayete kurban gittiği,ve işte kravat takarak, kibar konuşarak, elleri önünde bağlayarak, tahrik oldum diyerek, indirimler alarak gerçekten hak ettiği cezaları failleri almadığı bir süreci yaşıyoruz ne yazık ki. Cumhuriyet HalkPartisi’nde görev alalı çok uzun yıllar oldu gerçekten. Ama sandıkta başladım diyebilirim. Yani üye olmanın dışında tabii ki sandık görevliliği, sandık çevresi sorumluluğu, okul sorumluluğu, mahalle sorumluluğu, derken ilçe yöneticiliği, derken ilçe eğitim sekreterliği, ve ilçe başkan yardımcılığı, ama bardak yıkamışlığımda var, bunu çok önemserim. Bütün bunların dışında çok önemsediğim bir şey var özellikle içinde bulunduğumuz koşullarda siyasetin içeriği ve şekli de değişmeye başladı. Yepyeni bir siyaset biçimi oluşuyor. Aslında bizde şimdiki çoklu adayın da bir anlamdan bunları etkilediğini düşünebiliriz. Yepyeni bir siyaset biçimi oluşurken elbette ki siyasetin yerel koşullara özgü araçlarını var etmek gerekiyor. O yüzden özellikle Osmangazi’de Bursa ölçeğinde ilk başlattığımız mahalle temsilciliklerinin kuruluş genelge hazırlanmasından kuruluşuna ve açılışına kadar bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Ve parti içerisindeki en önemli yaptığım çalışmalardan biridir diyebilirim.”
“İşte Osmangazi!”
Hedeflerinden bir bir bahseden Boncuk; “ Bir kere çok net bir hedefimiz var. Osmangazi’yi ve Bursa Büyük Şehri Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeciliği’ne kavuşturmak. Bu hedefe ulaşmak için elbette var olan yapıda bir takım değişiklikler, yenilikler ve farklılıklar yaratmak zorundayız. Bunun için de üç dört proje geliştirdik. Elbette daha sonrasında proje süresinde bunları daha da detaylandıracağız ama ana hatlarıyla söylemek gerekirse öncelikle üye yapısının güncellenmesi bu da ulaşılabilir üye anlamına gelecektir. Parti tüzüğü şu anda sıfırlayıp tekrar yapmaya müsait değil. Ama önümüzde bir kurultay süreci var. Bu arada belki tüzükle ilgili böylesi bir değişikliğinde tartışıldığını biliyoruz. Buna ilişkin bir şey gelirse elbette yeniden sıfırlayıp yapmak mümkün. Ama onun dışında bizim bir tek üyemizi kaybetmeden herkesi kazanarak,ama doğru kazanarak her birimizin enerjisini, birikimini doğru yönlendirerek, doğru konumlandırarak, dolayısıyla bu hedeflere ulaşmamız gerekiyor. Ulaşılabilir üyeliği sağladıktan sonra itiraz ettiğimizde her hangi bir şeye çok daha güçlü itirazlar, güçlü sesler çıkarabiliriz ve değiştirebiliriz. İşte Osmangazi diye bir projemiz var. Burada da özellikle Bursa’da yaklaşık yirmi ikiye yakın organize sanayi bölgesi var. Bunun ciddi bir kısmı Osmangazi’de. Bu Osmangazi’deki sanayi bölgesinde iş yerinin sahibi olan iş insanlarının birçoğu elbette Cumhuriyet Halk Partisine ya üyedir ya da sempatizandır veya oy veriyordur ya da ilgileniyordur. Dolayısıyla bunların kayıt altına alınması aynı zamanda partililerimizin onları çocukları veya ilgi gösteren diğer tüm yurttaşlarımızın özellikleri eğitimleri yetenekleri doğrultusunda kayıt altına alıp bir tür dayanışmayla en büyük sorunlarımızdan birisi olan Türkiye’deki, dünyanın da en büyük sorunlarından birisi işsizliğimize çözüm üretmek istiyoruz. İşte Osmangazi’nin özeti bu. Çünkü artık bilgisayar çağındayız yani gerçekten bir tuşla birçok bilgiye ulaşabilecek durumdayız. Aslında bunu vaat etmemiz gerekiyor. Bir başka projemizde şuan da Türkiye de ilk olacak. Osmangazi akademisi.bunun çok ciddi bir akademisyen üyemiz var. Dolayısıyla her alanda uzmanlaşmış spesifik alanda da uzmanlaşmış çok iyi dediğim gibi. Dolayısıyla bunlar parti içindeki bilgi eksikliklerini ya da niteliksel olarak yükseltmek için niteliğimizi yükseltmek lazım. Bu nedenle de kadın, erkek, genç, daha çok insanın siyasette var olmasını sağlamak önünü açmak anlamında. Çünkü adaylarda yetişmemiz gerekiyor. Çünkü seçildiğimde kesinlikle iki yılın bitiminde normal periyodik süreçten bahsediyorum. Asla bir daha aday olmayacağım.”
Can Ertan’ın ‘Nasıl bir ilçe yönetimi oluşturmak istiyorsun?’ sorusuna Cemile Boncuk; “Bir kadromuz var tabii ki paydaşlarımız var. Paydaşlarımızın her birinin zaten bütün bu projelerin hazırlanmasından itibaren birlikteydik. Dolayısıyla çok uzun zaman geçirdiğinizde artık birbirinizin geleceğe yönelik hedefleri ,amaçları, beklentileri ve tabi ideolojiniz hayata bakış açınız, siyaseti yapma biçiminiz bunların tamamının örtüştüğü paydaş bir yapımız var. Bütün bu yapının içerisinde avukat arkadaşımızda var, ev kadını arkadaşımız da var, doktor arkadaşımızda var, işçi arkadaşımızda var, yani bütün topluluğu temsil edebilecek bir niteliği özellikle Osmangazi yönetiminde sağlamak zorundayız ki tüm toplumu temsili yete ulaştırma anlamında elimizdeki araçları en etkili bir şekilde kullanalım.Osmangazi çok büyük bir kent aslında. Elli dört ilden büyük bir kent. Türkiye’nin beşinci en büyük ilçesi. Dokuz yüz bine yakın insan yaşıyor. Dolayısıyla bütün bunlar baktığın zaman gerçekten çok büyük veriler, büyük ölçekler, sorunlarda büyük. Bursa’nın genelde son yirmi yıldaki yönetsel farklılıklar nedeniyle yaratılan çok ciddi bir sorunları var ilave çok büyük sorunları var. Ancak Osmangazi bu şeyler içerisinde çok daha yüksek sorunlara sahip. Bir kere çok ciddi bir yapılaşma sorunumuz var, hava kirliliği sorunumuz var, çevre sorunlarımız var, ama trafik sorunumuz bunun çok daha üzerinde. Yani bunlar ana sorunlar ama biraz daha devam edersek eğitim sorunumuz var, sağlık sorunumuz var, otopark sorunumuz var, yani kentsel yaşama ilişkin bütün sorunları şuan da Osmangazi yaşıyor. Osmangazi’nin diğer tüm kentlerden çok önemli bir avantajı var. Aslında okuma yazma oranı yüzde doksanın üzerinde olan Türkiye’nin de çok ortalamasının üzerinde olan bir kent olmasına rağmen ve işsizlik de var tabii.” diye konuştu.
“Osmangazi’de seçimi neden kazanamadık?”
Sayın Cemile Boncuk seçimi kazanamamasını biraz da olsa kendisine bağlayarak; “ Bir kaybetmeden bahsediyoruz. Seçimi kaybettik çünkü bazı şeyleri gerçekten iyi yapamadık. İyi organize olamadık, iyi yönetemedik süreci. Ama bir şeyi gerçekten çok kötü yaptık. O da barışmayı çok kötü yaptık beceremedik, iletişimi çok kötü yaptık beceremedik, birbirimize kenetlenmeyi çok kötü yaptık beceremedik. Yani bir kayıpta koskoca kentin kaybında tekli bir faktörden söz etmemiz mümkün değil. Çok faktör vardı ama mutlak ve mutlak hepimizde sorunluyuz. Ben kendimi de sorumlu naklediyorum bu konuyla ilgili. Ve üzgünüz çok üzgünüz.Cumhuriyet Halk Partisi sol ve sosyal demokrat partidir. Bir kere bu yönüne dönmek zorundadır. Dolayısıyla bir il yönetiminin bir il başkanının kastettiğiniz bütün yönetimi diye temsilen ortaya koyarsa elbette evrensel sol ve sosyal demokrasi ilkelerini özümsemiş birisi olması gerekiyor. Öncelikle beklentimiz bu. İkincisi iletişim konusunda çok iyi olmasını bekliyoruz. Çünkü il başkanlığı dediğimiz zaman işçi kesimine işçiyi temsil eden insanlarla, kişilerle veya sendikalarla, veya STK’larla, veya herhangi grupsal oluşumlarla görüşmek durumunda ama iş verenle de aynı şekilde görüşmek durumunda. Bursa çok özel bir kent bu anlamda. Dolayısıyla aynı zamanda göreve geldiklerinde hani bu görevi sonuna kadar götürecek bir il yönetimi istiyoruz.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.
En Çok Okunan Haberler